20 mjekë po kryjnë operime të fëmijëve në Kosovë

20 mjekë po kryjnë operime të fëmijëve në Kosovë

Në kuadër të aktiviteteve të Klubit Rotarian Prishtina Dardania, gjatë kësaj jave në Kosovë po qëndron një ekip prej 20 mjekëve dhe përfaqësues të Rotary International, dhe të Gift of Life International nga SHBA dhe Kanada. Gjatë kësaj jave kanë filluar operimet të cilat pritet të përfundohen ditën e diele.

 Çdo ditë nga dy operime me zemër të hapur, gjithsejtë 10 fëmijë. Çdo ditë nga 4 intervenime me kateterizim 20 fëmijë, gjithsejtë 30 raste.

 Operimet kryhen në bashkëpunim të ngushtë me mjeket nga Kosova, ku përvoja e mjekëve nga Gift of Life International do të bartet te mjekët kosovar dhe do të një mundësi e mirë e vazhdimit të bashkëpunimit edhe në të ardhmen.Falënderim i veçantë për gjithë ekipin e mjekëve në përkrahjen e fëmijëve me probleme shëndetësore, Gift of Life International si dhe falënderim për ekipin e Klubit Rotarian Prishtina Dardania.

Autor: RTKlive