Deputetët prapa dyerve të mbyllura do të vendosin për shkarkimin e Janevës

Deputetët prapa dyerve të mbyllura do të vendosin për shkarkimin e Janevës

Komisioni kuvendar për zgjedhje dhe emërime do të debatojë sot pas dyerve të mbyllura për raportin e Këshillit të Prokurorëve Publikë për shkarkimin e prokurores speciale Katica Janeva, pasi Këshilli refuzoi kërkesën e kryetarit të Komisionit Ilija Dimovski për deklasifikimin e materialit, ndërsa për debat në një seancë publike të mbyllur ose të hapur të vendosin anëtarët e saj.

Dje Dimovski njoftoi se do t’i dërgonte kërkesë kryetarit të ri në Këshillin e Prokurorit Publik, Aco Kolevskit për të deklasifikuar dokumentin, dhe Këshilli dje e hodhi poshtë kërkesën me arsyetimin se Prokuroria Themelore Publike për ndjekje të krimit të Organizuar dhe Korrupsionit është ende duke hetuar rastin aktual e formuar kundër prokurores speciale dhe për këto arsye është e nevojshme të mbrohen të drejtat e personave të përmendur në raport ose të parandalohet ndërhyrja e paautorizuar në këtë procedurë.

Përderisa materiali klasifikohet, Në seancën e Komisionit do të marrin pjesë vetëm anëtarët që kanë një leje sigurie, por edhe deputetët të cilët nuk janë anëtarë, të cilët kanë një certifikatë të vlefshme të informacionit të klasifikuar, siç shpjegoi Dimovski vendimi i Komisionit për procedurën e pushimit nga puna në Janevës merret me një shumicë të thjeshtë.