Fshati ku nuk lejohen makinat

Fshati ku nuk lejohen makinat

Gietorn, një fshat në provincën holandeze të Overijselit, ka shumë shtëpi, hotele, muze dhe restorante te të cilat mund të shkohet vetëm me mjete lundruese.

Fshati i ndërtuar me bukuri përrallore ka marrë jo më kot nofkën “Venecia Holandeze”.

Përveçse në verë, kur gjelbërimi e bën çdo gjë më të bukur, fshati tërheq turistë edhe në dimër, pasi kanalet ngrijnë nga i ftohti dhe bëhen vende ideale për patinazh./tch

Fshati është i famshëm për kanalet që zëvendësojnë rrugët
Për shtëpitë dhe ndërtesat me stil shumë tërheqës
Për shtëpitë dhe restorantet të ndërtuara me stil shumë tërheqës
Kafenetë dhe ofrojnë pamje të mrekullueshme stinë.
Në dimër, kanalet e ngrira mbushen me patinatorë