VIDEO-Bankat e Kosovës duhet lirojnë tarifat

VIDEO-Bankat e Kosovës duhet lirojnë tarifat

Vitet e fundit bankat që veprojnë në Kosovë kanë shtrenjtësuar të gjitha shërbimet si për individë e biznese.

Kryetari i Bordit të Oda e Afarizmit të Kosovës, Skender Krasniqi, ka deklaruar se së fundi bankat kanë rritur kamatën prej 5% deri në 8 % për kthimin e parave të imëta dhe deponimin e të hollave në banka.,

“Me këtë vendim bankat kanë po dëmtojnë bizneset”, tha ai në emisionin “Subvencion në RTK.

Ai ka folur edhe për rënien e numrit të ulët të bankomatëve, numrin e degëve të bankave, provizionet e POS-ëve dhe mundësia kufizuar e deponimit të parave 'cash; në ATM. AI ka thënë se ka bankë që nuk lejohen të deponohen nën 10 mijë eurove.

Autor: RTKlive