​Libia humb 257 milionë dollarë nga ulja e prodhimit të naftës

​Libia humb 257 milionë dollarë nga ulja e prodhimit të naftës

Pas bllokimit të terminaleve të Gjirit të Sirtës dhe mbylljes së valvuleve të dy tubacioneve, vendosur nga forcat e gjeneralit Khalifa Haftar, prodhimi i naftës në Libi ka rënë nga 1,2 milionë fuçi naftë në ditë në 320154 fuqi naftë në ditë.

Në gjashtë ditë ka pasur një humbje të prodhimit prej 3907318 fuçi naftë.

Kjo u njoftua nga një informacion i publikuar nga CNO, kompania kombëtare libiane e naftës duke deklaruar se dëmet ekonomike i kalonin 256,6 milionë dollarët.