Ndërtimet në Badovc, pezullohet Plani Zhvillimor Komunal

Ndërtimet në Badovc, pezullohet Plani Zhvillimor Komunal

Seanca e jashtëzakonshme për mbrojtjen e liqenit të Badovcit ka përfunduar me votimin pro që Kuvendi Komunal i Prishtinës të pezullojë Planin Zhvillimor Komunal për zonat 1, 2 dhe 3 për mbrojtje në pjesën e liqenit të Badovcit deri në nxjerrjen e dokumenteve të reja të planifikimit në këtë zonë.

Bashkë me këtë propozim u votuan edhe dy rekomandimet tjera siç janë ai për anulimin e kushteve ndërtimore të lëshuara në pjesën e Badovcit, si dhe këtë zona ta shpallë peizazh të mbrojtur dhe të bashkohet me peizazhin e mbrojtur të Parkut të Gërmisë.

Në pjesën e dytë të seancës së jashtëzakonshme ku vazhdoi debati për mbrojtjen e liqenit të Badovcit nga ndërtimet, iniciuesi i kësaj seance, asamblisti nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Leotrim Retkoceri i prezantoi këto rekomandime.

Por, asamblisti i Partisë Socialdemokrate, Nol  Nushi ndonëse u shpreh se do i votojë këto rekomandime, tha se ato nuk kanë bazë ligjore.

Me këtë u pajtua edhe bashkëpartiakja e tij, Vale Peshku e cila tha se nëse duan t’u ‘hedhin hy hi syve’ të qytetarëve, se me këto rekomandime janë duke bërë diçka për të mbrojtur Badovcin, në fakt, sipas saj, ata nuk janë duke bërë asgjë.

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti iu drejtua asamblistëve se brenda një dite përmes kërkesës së tyre për pezullim të Planit Zhvillimor Komunal po mundohen të bëhen më ekspertë se vetë shteti.

Ai madje tha se ky plan nuk mund të pezullohet me një vendim të Kuvendit Komunal dhe këto rekomandime nuk i sheh si një zgjidhje për të ndaluar ndërtimet në zonën e Badovcit.

Sqarime rreth situatës së krijuar për ndërtimin e lagjes në Badovc dha edhe drejtori i Departamentit të Urbanizimit, Arian Olluri.

Seanca e jashtëzakonshme për mbrojtjen e Badovcit, e iniciuar nga asamblistë të PDK-së ngjalli debate të ashpra edhe sot në mes të asamblistëve të Lëvizjes Vetëvendose dhe të parit të Prishtinës, Shpend Ahmeti i cili tha se për lagjen e Badovcit ka pasur presion edhe nga Vetëvendosje.


MË SHUME NGA Nacionale