17:15

29.04.2019

17:15

29.04.2019

RTV Puls

Kamion od 12 tona jutros je oborio banderu u Koretištu, nadomak Gnjilana i otkačio kabl za uličnu rasvetu i MTS mrežu. Vozač kamiona je potom nastavio svojim putem ka kamenolomu, javlja RTV Puls. 

Meštani Koretišta, kako kažu, revoltirani su ponašanjem vozača kamiona, koji svakodnevno iz obližnjeg kamenoloma, puni peska, šljunka i ostalih proizvoda od kamena prolaze kroz ovo mesto velikom brzinom i ne obraćaju pažnju na prolaznike, pre svega na decu koja se često igraju ispred svojih kuća.

„Ujutru oko devet časova veliki kamion oborio je banderu, pokidao kablove i pobegao ka separaciju po pesak, ali se nije vratio ovim putem, već je prošao preko Stanišora“, izjavio je za RTV Puls, meštanin, Živorad Stoilković.

On kaže da su vozači kamiona obavešteni da ne idu kroz ovo mesto ali da su njih trojica uporni u tome i da svakodnevno prolaze i do deset puta.

Kosovska policija je izašla na lice mesta i obavila uviđaj.

Oko 13 časova stigla je i dežurna ekipa KEDS-a koja je samo podigla i pričvrstila kablove ali ih nije povezala navodeći da to nije njihov posao. Neizvesno je do kada će meštani Koretišta biti bez ulične rasvete i fiksne telefonije.