14:06

07.05.2019

14:06

07.05.2019

Darko Mirković, RTK2

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i generalni direktor regionalne vodovodne kompanije "Priština" Iljiri Avdulahu danas su potpisali memorandum o sufinansiranju projekta na izgradnji vodovodne mreže za Skulanevo, Lepinu i Suvi Do.

Ukupna vrednost poptisanog memoranduma je 130.000 evra i biće finansirana sredstvima vlade Kosova i vlade Švajcarske, a projekat podrazumeva pojedinačno priključivanje domaćinstava sva tri sela na vodovodnu mrežu.

"Ovim projektom i odvojenim sredstvima završićemo vodovodnu mrežu za sva tri sela, što je veoma bitna stvar za naše građane.Nadam se da će kompletni radovi biti završeni do kraja godine", istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

"Za našu regionalnu vodovodnu kompaniju ovo je bitan projekat pre svega zbog naših korisnika, ali i kao potvrda dobre saradnje sa opštinom Gračanica", rekao je generalni direktor vodovodne kompanije "Priština" Iljiri Avdulahu.

Meštani sela Lepine ističu da je vodovodna mreža za sva tri sela postavljena još pre dve godine ali da i dalje nije u funkciji i da većina stanovnika za piće koristi bunarsku vodu ili je kupuje.