15:33

16.10.2019

15:33

16.10.2019

Aleksandra Dogandžić, RTK2

Još jedan lep dan za meštane Opštine Gračanica – 24 porodice su dobile ključeve novoizgrađenih stanova u Lapljem Selu.

Da podstanarski život nije lak, dobro znaju 24 porodice koje su danas dobile svoj krov nad glavom.

“Stanovala sam privatno šest godina ovde u Lapljem Selu. Evo sada je došao red na nas, zadovoljni smo. Hvala puno Opštini, predsedniku i svima koji su bili zaduženi da i mi uđemo u taj krug i dobijemo stan”, navela je Mlica Đukić.

“Zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je shvatila problem raseljenih i proteranih lica i izgradila ove stanove, jedni od korisnika bićemo i mi. Od 17. marta 2004. godine stalno smo menjali stanove i stanovali privatno. Evo, sada je velika sreća i zadovoljstvo da znamo da smo na jednom mestu“, istakla je Nevenka Rikalo iz Kosova Polja.

“Ja sam samohrana majka sa dvoje maloletne dece, ovo je šesta aplikacija za stan. Hvala svima, prezadovoljni smo i presrećni. Što se tiče dece, njima će biti najbolje jer je i škola blizu”, dodala je Ivana Jokić.

“Dobili smo stan i jako sam srećan zbog toga što ću tu moći da živim sa svojom porodicom, u svom stanu’’, dodaje trinaestogodišnji Aleksa Gapić.

“Presrećna sam, imaću svoju sobu u novom stanu”, razdraganim glasom kazala je Jovana Mitić.

Gradonačelnik Gračanice je istakao da će ova opština nastaviti da ulaže u budućnost i bolji život svojih meštana.

„Danas smo podelili 24 stana u Lapljem Selu. Ovi stanovi će sasvim sigurno promeniti život na bolje mnogim porodicama. Nećemo stati na ovome, imamo još planova, još porodica kojima je potrebna pomoć. Opština Gračanica je započela izgradnju još 36 stanova u Gračanici. Lep je osećaj kada usrećite 24 porodice i kada vidite svu ovu decu koja su garant da ćemo na ovom prostoru opstati, a na nama je da brinemo o njihovoj budućnosti”, kazao je Srđan Popović, gradonačelnik Gračanice.

Korisnici stanova su izabrani na osnovu socijalne karte stanovanja pa su ključevi u Lapljem selu uručeni socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima sa decom.

“Morali smo da napravimo redosled jer je potražnja za stanovima i kućama velika. U narednim godinama sigurno ćemo probati da zbrinemo svaku porodicu. Nama je u interesu da zbrinemo svaku porodicu i obezbedimo im sigurnu budućnost”, objasnio je Popović.

Izgradnju šest zgrada u Lapljem Selu finansirala je Opština Gračanica, uz pomoć kosovskog Ministarstva administracije i lokalne samouprave.