17:18

12.02.2020

17:18

12.02.2020

Aleksandra Nićić, RTK2

Vodosnabdevanje je, bez obzira na nizak nivo vode u akumulacionim jezerima, zadovoljavajuće, poručuju iz Regionalnog vodovoda u Prištini.

Vodosnabdevanje je, bez obzira na opadanje nivoa vode u Batlavskom i Badovačkom jezeru, redovno. Restrikcije bi mogle da uslede ukoliko padavine u narednom period izostanu, poručuju iz Regionalnog vodovoda u Prištini.

"Još uvek nema restrikcije vode, narednih dana ćemo to razmotriti. Ukoliko ne bude padavina bićemo primorani da započnemo sa restrikcijama, o čemu ćete na vreme biti obavešteni", navela je u saopštenju portparol Regionalnog vodovoda Arjeta Mijeku Azizi.

Za razliku od Gračanice i Lapljeg Sela, pojedina mesta sa teritorijre ove opštine imaju konstantnih problema u vodosnabdevanju, rekao je direktor javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković.

"Pošto se pojedini delovi snabdevaju iz bušotina iz bunara, kao što je Lipljanski deo Novog naselja, Suvi Do, Skulanevo, Lepina, Radevo, gde radimo novi vodovod, kap i deo kome pripadaju Livađe, Gušterica, Dobrotin, to su bušotine sa manjom količinom vode i tamo dolazi do redovnog pada pritiska i nestajanja vode. Ugljare je jednim delom bilo snabdeveno iz bušotina iz Kuzmina, tamo je sada priključena nova vodovodna cev iz pravca Kosova Polja, tako da je sada tamo vodosnabdevanje bolje, a što se tiče snabdevanja iz Badovačkog jezera, situacija je sada stabilna", rekao je Trajković.

A kako građani ocenjuju trenutno snabdevanje pijaćom vodom.

"Dva dana je bio slabiji pritisak, međutim imali smo vodu, nije bilo problema".

"Prošle godine i ove nismo imali restrikcije, sad ne znam".

"Ja sam iz Kosova Polja, za sada nema restrikcije, vode ima stalno, sve je u redu".

"Gradsku vodu imamo, a nemamo po dva-tri dana, iz Livađa sam".

Iz Regionalnog vodovoda u Prištini saopšteno nam je da je trenutni nivo Badovačkog jezera 10, 39 metara ispod maksimalnog nivoa, dok je nivo vode na Batlavi 11.04 metara ispod maksimalne kvote. Iz regionalnog vodovoda pozivaju građane da racionalno troše vodu za piće i redovno izmiruju svoje račune.