18:43

12.04.2020

18:43

12.04.2020

Bojan Tomić, RTK2

Glavna delatnos Sonje Stojanović iz Gračanice je dekoracija svih vrsta veselja, a uoči najradosnijeg praznika Uskrsa odlučila se da svojim kupcima ponudi sve ono što bi moglo da bude Uskršnja dekoracija u svačijem domu.

Neobične korpice, šarena jaja, simboliči šareni detalji, i sve ostalo što maštovitošću, ali  i velikom ljubavlju proizvede, a što bi moglo da se nađe na svečanoj uskršnjoj trpezi Sonja Stojanović izrađuje ručno.

“Ja sam vreme ove izolacije iskoristila, a to traje već četiri nedelje, da od kuće radim sve to. Nadala sam se da ćemo pre Uskrsa prevazići virus, međutim, odužila se ta izolacija i zbog toga ja sam rešila da iznesem u toku nedelje na par sati da ljude obezbedimo i da možemo da obeležimo naš verski praznik Uskrs”, istakla je Sonja Stojanović.

Trenutni i najveći problem za izradu dekoracije je nabavka potrebnog materiala.

“Jako je teško ali se snalazim, imam materijale koje sam sačuvala još od prošle godine. Najgore je što nema gde da se kupi, i ono što sam imala u kući i to sam iskoristila. Praktikujem da i u toku godine kada god nađem povoljne cene materijala da ja to kupim i sačuvam jer se sve iskoristi. Snalazim se sa onim šta imam i šta nađem jer drugačije i ne može. Jer prodavnice koje su nam obezbeđivale materijale trenutno ne rade, a najviše smo kupovali u Kineskim radnjama raznovrsne materijale i mnogobrojne figurice a sada moram da se snalazim i sve da izrađujem ručnim radom”, kaže Sonja Stojanović.

Ukoliko ste kreativni poput naše sagovornice, a imate višak slobodnog vremena, pokušajte da kod kuće sami izradite neki od detalja koji će vama i vašim ukućanima praznične dane učiniti još lepšim i prijatnijim.