14:07

11.01.2021

14:07

11.01.2021

Marko Zakić, RTK2

U Domu kulture u Gračanici održana je komemoracija povodom smrti doktorke Sonje Rakočević, od koje se pred porodicom i prijateljima oprostio njen kolega, doktor Zvonimir Stašević.

“Porodica Rakočević je izgubila voljenu osobu, a narod velikog humanistu i vrsnog lekara”, kazao je u emotivnom obraćanju kolega doktorke Sonje Rakočević, lekar Zvonimir Stašević.

"Hvala Sonja, za sve savete, za osmehe, za tople reči u ime sve one dečice koje si lečila uporno i trajno, u ime brižnih roditelja kojima si možda bila jedina nada i spas. Hvala u ime svih starih i nemoćnih koje nisi zaboravila i kad mi jesmo, hvala što tamo negde neutešnoj majci miluješ rane poginulog sina. Tvoja velika žrtva neka bude uteha tvojoj porodici koja će znati da svako tvoje dobro nije uzalud. I oprosti nam, oprosti nam što nismo umeli da te sačuvamo za neko bolje vreme. Neka te sada anđeli čuvaju", kazao je dr Stašević.

Doktorka Rakočević preminula je na Božić, 7. januara, usled komplikacija izazvanih korona virusom bila je član organizacije "Sveti Jovan Milostivi", lekar KBC Priština sa sedištem u Gračanici i italijanske klinike "San Donato". Sahranjena je u porti manastira Svetog Dimitrija u Sušici kod Gračanice.