15:14

27.04.2021

15:14

27.04.2021

Bojan Tomić, RTK2

U etnički mešovitom selu Gojbulja kod Vučitrna grupa Albanaca je posle niza izrečenih uvreda fizički napala porodicu Đorđević na njihovom imanju. Tom prilikom su lakše povređeni Lazar Đorđević i njegova majka. Policija je izvršila uviđaj, a slučaj je okarakterisan kao napad na fizičko lice.

Povređeni Lazar Đorđević ističe da su njega i njegovu porodicu spasile komšije albanske i turske nacionalnosti.

„Plašimo se za svoju bezbednost, ćerkica je dobila traume, deca su počela da plaču dok sam ja Albance molio da se smire, da stanu, da su mi tu deca i da nije u redu to što rade i zamolio ih da prestanu. Međutim, oni su nastavili kao zveri, prosto ne mogu da opišem njihovo ponašanje i bilo ko da se od Srba tamo našao, isto bi mu se desilo. Ovde imam komšije Albance sa kojima dobro živim, međutim ta porodica Ademi stalno pravi probleme godinama unazad. Ovo je jedan geto, da se u 21. veku ovako živi, zatvoren samo u svom dvorištu!“.

„Dok sam sina branila, koji je branio svoju decu, dobila sam udarac motkom. Bila sam kod doktora, radila analize. Od udarca sam zadobila modrice i iskrena da budem nisam još kako treba,i dalje sam pod stresom jer sada ne smem da izađem van kuće. Rekli su nam, više ne smete da izađete. Plašim se najviše za svoju decu“, istakla je Ljubinka majka Lazara Đorđevića.

A ostali meštani Gojbulje o bezbednosti kažu:

„Plašimo se za bezbednost. Pogotovo od njih jer nas stalno provociraju“.

„Ovde su živeli i moj deda i pradeda i sada ja, nikome ništa nisam uradio i nema čega da se plašim“.

Povodom incidenta u Gojbulji zvaničnim saopštenjem oglasila se i Kosovska policija:

„Dvojica osumnjičenih kosovskih muškaraca uhapšena su nakon napada na kosovsku žrtvu muškog pola. Nakon saslušanja, odlukom tužioca, privedene osobe su puštene, ali je protiv njih pokrenut redovni postupak“.

Porodicu Đorđević je posetio ministar za zejednice i povratak Goran Rakić, koji je obećao da će razgovarati sa kim je god potrebno kako se meštani Gojbulje ubuduće ne bi suočavali sa sličnim problemima. Napad je osudila i Kancelarija za Kosovo.