17:19

08.06.2019

17:19

08.06.2019

Tanjug

Albanska policija najavila je da će zbog mogućeg napada na državne institucije tokom protesta opozicije angažovati veći broj pripadnika bezbednosnih snaga.

Osim više od 1.700 policajaca, biće angažovani pripadnici Nacionalne garde, policijski službenici iz Drača i Elbasana, a u prvom policijskom kordonu ispred zgrade Vlade biće raspoređeni pripadnici jedinice Škjiponja, prenose albanski mediji.

Zgrada Vlade Albanije ograđena je metalnom ogradom, postavljene su kamere sa visokom rezolucijom, a iza nje će biti raspoređene specijalna jedinica Renea i jedinice za brzu intervenciju.

Nije isključeno i da se protest nastavi ispred albanske skupštine, gde će biti raspoređeni veliki broj policijskih snaga, jer je na prethodnom protestu opozicije prošle nedelje tamo bilo najviše tenzija.

Oni koji dolaze iz severnog dela zemlje moći će da se parkiraju ispred sportskog centra Aslan Rusi, a oni koji dolaze sa juga kod Ekonomskog fakulteta. Dodatne mere preuzima i albanska saobraćajna policija, pa autobusima koji će dovoziti demonstrante iz unutrašnjosti neće biti omogućen ulazak u Tiranu.

Osmi po redu nacionalni protest ujedinjene albanske opozicije počinje večeras u 19.00 časova. Oni traže ostavku vlade Edija Rame i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Opozicija od ranije optužuje kabinet premijera Albanije Edija Rame da je povezan sa organizovanim kriminalom i korumpiran, što je albanska Vlada demantovala.

Lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša rekao je da će na večerašnjem skupu reč biti u rukama naroda.