20:59

17.06.2019

20:59

17.06.2019

RTCG, Agencije

Predsednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović je poručio na stranačkom skupu da Crna Gora "nema namjeru da otme nijedan metar tuđe teritorije", ali da neće dozvoliti da se otima ono što joj pripada.

„Nema namjeru Crna Gora da otme metar prostora od bilo koga, ali nema namjeru ni da sa povezom oko očiju prepušta bilo kome da otima ono što je državno“, poručio je Milo Đukanović sa izborne konferencije Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama.

Đukanović je poručio da nije bitno da li neko nosi odelo ili mantiju, jer svi moraju da poštuju zakone.

„Danas je vreme da shvate da nosili odelo ili mantiju moraju biti jednako odgovorni prema državi Crnoj Gori. Moramo im poslati opomenu da je ovo posledni trenutak da to shvate, da nas ne dovedu u neprijatnu situaciju da država Crna Gora mora raditi ono što mora raditi prema svakome uključujući i one koji nose mantiju“, poručio je Đukanović.

On je rekao da Crnom Gorom nikada nije upravljao niko sa strane, da države u državi nema, niti će je biti. Onima koji imaju ideje paternalizma nad Crnom Gorom, poručio je da je Crna Gora nezavisna, suverena, međunarodno priznata država.

“Moramo vrlo jasno opomenuti svakoga ko ima takvu primisao da je Crna Gora suverena, nezavisna država časnih dostojanstvenih, ponosnih ljudi, koji nisu dozvoljavali nikada nikome da upravlja i manipuliše njima, pa ćemo to najmanje dozvoliti danas u 21. veku, kada smo obavili važan posao naše demokratske emancipacije”, saopštio je Đukanović.

On je ponovo poručio opoziciji, da od vlade izbornog poverenja – nema ništa.

“Jasno je da od toga nema ništa, jasno je da vlast nije nešto što predstavlja ličnu, privatnu ili grupnu svojinu bilo koje grupe ljudi”, poručio je on.

Iako DPS nije vlast u Beranam, Đukanović je rekao da DPS nema razloga da se ljuti na građane. “Građani imaju pravo i na greške, ako me pitate da li je na poslednjim lokalnim izborima prevagnulo nacionalno nad racionalnim, mislim da jeste”, rekao je Đukanović.