10:03

31.10.2019

10:03

31.10.2019

Beta, Danas

Šef diplomatije Severne Makedonije Nikola Dimitrov priredio je sinoć radni prijem za ambasadore SAD u jugoistočnoj Evropi, koji u Skoplju održavaju savetovanje pod rukovodstvom zamenika pomoćnika državnog sekretara i specijanog predstavnika za Balkan Metjua Palmera.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije, Dimitrov je izrazio zadovoljstvo time što je Skoplje izabrano za mesto održavanja regionalnog savetovanja američkih ambasadora u Severnoj Makedoniji, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Grčkoj i Albaniji.

„Došli ste u interesantno vreme. Zahvalni smo što delimo zajedničku viziju za region. Završili smo veliki posao, pravili smo velike stvari koje se ne prave često u regionu, a to su kompromisi. Proizvodimo budućnost za dobro naše zemlje, ali i regiona“, rekao je Dimotrov na prijemu, kome su prisutovali i visoki predstavnici Stejt deparmenta i Ministarstva spoljnih poslova Severne Makedonije.

Održavanje savetovanja američkih ambasadora u Skoplju, kako je istakao Dimitrov, dodatna je potvrda „čvrstog i produbljenog partnerstva“ Severne Makedonije i SAD i predstavlja mogućnost za razmenu mišljenja o pitanjima od zajedničkog interesa za dve zemlje.