21:50

05.11.2019

21:50

05.11.2019

B92, Index.hr

Hrvatski policijski službenici u ranim jutarnjim satima pronašli su devetoro stranih državljana u drvenom sanduku u vozilu kojim je upravljao krijumčar.

Policajci koji na području Policijske uprave vukovarsko-sremske pojačano postupaju zbog nezakonitih migracija danas su verovatno spasli živote ljudima koje su pronašli, piše Index.hr.

Naime, na hrvatskom delu auto-puta E70 u blizini odmorišta Rastovica policijski službenici su, prilikom kontrole teretnog vozila poljskih registracijskih oznaka, u njegovom teretnom prostoru uočili sanduk načinjen od građevinskih ploča iverice. Sanduk je bio zatvoren šrafovima, a iz njega su dopirali uznemireni glasovi više osoba.

Kada su sanduk otvorili, policijski službenici pronašli su i verovatno spasli živote devetoro stranih državljana (tri muškarca, dve žene i četvoro maloletnika). Naime, u trenutku otvaranja sanduka policijski službenici osetili su znatno povišenu temperaturu i ustajali vazduh. Osobama je odmah ponuđena medicinska pomoć, dok je Centar za socijalnu zaštitu maloletnicima imenovao posebnog zaštitnika", rekla je policija.

Vozač teretnog vozila, 21-godišnji državljanin Ukrajine, uhapšen je zbog sumnje da je počinio kazneno delo protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, pa se nad njim sprovodi kriminalističko istraživanje.