13:39

08.11.2019

13:39

08.11.2019

RTCG

Predsjednik Albanije Ijir Meta kazao je da je zadovoljan nivoom i kvalitetom svukupnih bilateralnih odnosa između dvije prijateljske susjedne zemlje. Meta je primio u oproštajnu posjetu crnogorskog ambasadora u Tirani Dušana Mrdovića.

On se, kako je saopšteno, zahvalio ambasadoru Mrdoviću na ličnom dopinosu razvijanju međudržavnih odnosa, na odličnoj saradnji i komunikaciji, i dok je bio na funkciji predsjednika Skupštine, i sada kada je na čelu države. 

"Prenio uvjerenje da je razvijanje bliskih i prijateljskih odnosa između dvije države i dva naroda, značajno ne samo sa bilateralnog, već i regionalnog aspekta. Uprkos izazovima sa kojima se suočava, Albanija mora istrajati na reformskom i integracionom putu, i uložiti dodatne napore kako bi se ispunili potrebni kriterijumi i dosegli, prije svega od naših građana očekivani standardi", naglasio je Meta.

Ambasador Mrdović, kako je saopšteno, prenio je da sa zadovoljstvom može da konstatuje da je tokom njegovog mandata realizovana posjeta predsjednika Mete Crnoj Gori, da je nivo ukupnih političkih odnosa i saradnje proteklih godina na veoma visokom nivou, te da je potrebno da obije države ulože dodatne napore da takve političke odnose obogate jačim i sadržajnijim ekonomskim relacijama.

"Zahvalio se predsjedniku Meti na kontinuirano iskazanom prijateljskom odnosu, spremnosti i dostupnosti za komunikaciju i saradnju sa Ambasadom Crne Gore u Tirani, i ukupno sa Crnom Gorom i njenim najvišim državnim adresama. Raduje me što sam tokom mog mandata u Albaniji bio svjedok njenog napretka, postignutih rezultata na reformskom putu, na jačanju demokratije i institucija, kazao je ambasador Mrdović i dodao da ohrabruje njena sitrajnost i odlučnost da se u tom smjeru nastavi. Prenio da je Crna Gora spremna da sa Albanijom podijeli svoja iskustva stečena tokom procesa pregovora sa EU", rekao je Mrdović.