14:08

13.05.2020

14:08

13.05.2020

Tanjug, B92

Vladajući DPS saopštio je da je nikšićka litija povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog "smišljena politička provokacija podvedena pod formu crkvenog skupa".

Portparol DPS Miloš Nikolić navodi da je to bio samo jedan u nizu sličnih događaja, sa krajnjim ciljem “izazivanja političke i ekonomske destabilizcije zemlje”, koji je juče direktno ugrozio zdravlje i živote građana Nikšića ali i cele Crne Gore.

"Organizatori ovog događaja, Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, i političari, koji su poput Andrije Mandića otvoreno pozivali građane da se suprotno merama Nacionalnog koordinacionog tela, masovno okupe u Nikšiću pokazali su neodgovornost i beskrupulozno političko profiterstvo čiju cenu treba da plate građani Crne Gore", navodi Nikolić u saopštenju, preneo je portal RTCG.

"Ovaj događaj je pokazao da dok su se zdravstveni radnici, državne institucije i svi građani Crne Gore borili protiv širenja korona virusa, kako bi posledice ove pošasti bile što manje, pojedinci su iskoristili to vreme za pripremu i organizaciju skupova kojima se pokušavaju poništiti rezultati dvomesečne iscrpljujuće borbe i ugrožava javno zdravlje i ekonomija naše države", dodaje Nikolić.

DPS, kako je saopšteno, daje punu podršku NKT i državnim organima da nastave borbu protiv epidemije korona virusa i svih onih koji propisane mere ne poštuju.

"Zakon je jednak za sve, i oni koji ga otvoreno krše, treba da budu spremni da za svoje postupke odgovaraju", naveo je Niikolić.