19:52

21.05.2020

19:52

21.05.2020

Glas Amerike, RTCG, Pobjeda

Crna Gora u četvrtak slavi 14 godina od obnove nezavisnosti. Crnogorski predsjednik je u čestitki građanima rekao da je to dan kada je vraćeno državno i nacionalno dostojanstvo. 

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković istakao je u intervjuu za Pobjedu da je za 14 godina od obnove nezavisnosti Crna Gora postigla mnogo, ali da se na unutrašnjem planu moglo postići i više, prije svega stvoriti jedinstvo oko istog cilja razvijenije, bogatije i demokratskije Crne Gore.

"Crna Gora neće dozvoljavati da se Srbija, pod plaštom navodne ugroženosti interesa Srba u Crnoj Gori, miješa u unutrašnje stvari naše države", poručio je, u intervjuu Pobjedi, Srđan Darmanović, ministar vanjskih poslova.

Prije četrnaest godina, 21. maja 2006. na referendumu 55 odsto crnogorskih građana izjasnilo sa obnovu nezavisnosti dok je 45 odsto glasalo za zajednicu sa Srbijom.

On je odao da u Crnoj Gori nije i nikada neće biti ugroženi narodi, pa, naravno, ni srpski, te da je "svaka druga tvrdnja neutemeljena i štetna za sve, osim za predizborne kalkulacije u našoj i susjednoj državi“.