16:17

20.09.2020

16:17

20.09.2020

N1

Danas oko 13 sati u Hrvatskoj je došlo do još jednog potresa, javlja EMSC.

Došlo je do još jednog potresa u Hrvatskoj, ovaj je bio jačine 4,2 po Rihteru, javlja EMSC koji je kasnije prepravio informaciju na 4,0 po Rihteru. Epicentar je zabeležen na dubini od oko 10 kilometara, oko 12 kilometara jugoistočno od Gračaca.

Hrvatska Seizmološka služba na svom Twitteru potvrdila je, međutim da je potres ipak bio jačine 4,2 po Rihteru. 

Jedan stanovnik Gračaca rekao je da je potres trajao kratko, ali se poprilično osetio. Ako je suditi po komentarima na EMSC-ovoj aplikaciji, potres se osetio širom Dalmacije tako da su građani Zadra, Šibenika i Splita osetili ovaj potres.

"Ovaj se zaista čuo i osetio", napisala je u komentaru jedna pratiteljka EMSC-a iz Zadra. "Kuća se zatresla", posvedočio je pratilac iz Gračaca, a drugi je dodao da je "drhtalo kao kad su tenkovi '95. prolazili". Očevidac iz Kistanja napisao je: "Prvo se čula tutnjava, kao grmljavina, zatim je krenulo ponovo tutnjati i ljuljati sve oko nas i nakon dva min jos dvaput je zatutnjalo".

"Vrpolje kod Knina, jako neugodno, sve se treslo, bili smo vani, užas jedan", "Čula se jaka tutnjava i dobro je protreslo (Maslenica, pored Zadra)", "Jako se zatreslo u Benkovcu", samo su neki od komentara korisnika aplikacije.