22:46

26.07.2021

22:46

26.07.2021

RTS

Crna Gora će dobiti nacionalnu digitalnu kovid potvrdu, koja treba da bude u upotrebi od petka, 30. jula. Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije Budva, kaže za RTS da to ne menja uslove za turiste i da državljani Srbije u Crnu Goru mogu i dalje ulaziti samo sa ličnom kartom.

Liješević tvrdi da poslednjih dana raste broj zaraženih korona virusom u Crnoj Gori.

"Broj novoobolelih je u stabilnim granicama, pa je Crna Gora i dalje na listi zemalja zelene zone", dodaje direktorka TO Budva.

Kada je reč o najavi da će od petka u Crnoj Gori biti uvedena nacionalna digitalna kovid potvrda, Liješević je rekla da ona "ne opterećuje" građane iz celog regiona, uključujući i državljane Srbije.

Oni mogu u Crnu Goru da uđu samo sa ličnom kartom, bez PCR testa, potvrde o vakcinaciji i/ili antigenskog testa.

Liješevićeva podseća da je od prošlog petka u Crnoj Gori zabranjen rad diskoteka i noćnih klubova, dok je dozvoljena muzika na otvorenom - u baštama kafića, restorana, hotela.

"Mera se odnosi samo na diskoteke i noćne klubove, važi do 2. avgusta. Biće na snazi do petka, očekujemo da od petka bude liberalizovana... Očekujemo da se počnu sa radom diskoteke i noćni klubovi", istakla je direktorka TO Budva.

Dodala je da nema nikakvih ograničenja za goste u hotelima koji nisu vakcinisani.