16:17

01.12.2021

16:17

01.12.2021

FoNet, N1

Nema straha od povratka na vlast Demokratske partije socijalista (DPS), izjavio je lider Građanskog pokreta URA i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, odgovarajući na pitanje novinara u Podgorici da li može da garantuje da niko iz GP URA neće glasati za inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi.

Kako prenosi RTCG, on je dodao i da ne bi izbore isključio kao opciju. „Mi se izbora ne plašimo. Ta opcija je toliko čista da ne postoji čistija“, rekao je Abazović.

On je kazao da je obaveza svih političkih aktera da nađu opciju kako da odblokiraju sistem.

Na pitanje kako će GP URA glasti kada na dnevni red u Skupštini dođe inicijativa opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi, Abazović je rekao: „Čekamo 10. decembar jer DF (Demokratski front) treba nešto da saopšti. Nemam neka spektakularna očekivanja”.

On je podsetio da je URA od početka podržavala ovu Vladu i da će nastaviti da podržava sve njene akte, i istakao niko iz te stranke nije ulazio u razgovore o rekonstrukciji vlade niti u tajne dogovore.

„Uopšte me ne ne tangira šta o svemu misli DF. Apsolutno me ne interesuje. Zato što je DF 20 puta najavio obaranje Vlade, zato što je DF jedina politička opcija koja je ucenjivala ovu Vladu“, dodao je Abazović.

Upitan da li je za razgovor sa DF, Abazović je rekao da će videti šta će ta partija uraditi 10. decembra.

“Šta će DF da uradi 10. videćemo. Ako im se ide na vanredne izbore, ja to ne bih isključio kao opciju, meni je to čista opcija. Ako ne možemo da se dogovorimo, vratimo mandat građanima, nije to nešto što treba isključiti. Mi se izbora ne plašimo“, kazao je Abazović.

Ranije danas su iz GP URA poručili da nema razloga da glasaju za nepoverenje Vladi.