15:06

07.07.2022

15:06

07.07.2022

FoNet / Vijesti

Svako ko želi da sruši Vladu, želi da Crnu Goru udalji od Evropske unije, izjavio je premijer Dritan Abazović, koji je prisustvovao sastanku lidera partija koje podržavaju i učestvuju u izvršnoj vlasti.

Lideri partija na vlasti sastali su se u kabinetu premijera, a tema je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i dalji opstanak Vlade. Na sastanak su došli lideri partija koje čine skupštinsku većinu.

Abazović je na pitanje da li je doveden u pitanje opstanak izvršne vlasti, rekao da je „moguće da se krenulo u taj scenario“, prenele su Vijesti.

„Jutros iz Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije nije rečeno da će rušiti Vladu, svi su pri stavu da se Vlada očuva. Bilo je i predloga da se još razgovara, ne smatram to nedobronamernim“, kazao je Abazović.

On je dodao da može Vlada da se sruši, ali da se onda ruše evropski snovi Vlade.

„Podelili smo razmišljanja, dijalog pomaže, imali smo sastanak, on još traje. Nastaviće kolege“, rekao je Abazović, dodavši da ostaje pri stavu da ta tema ne treba da preokupira javnost.

Rekao je da će se danas sastati Komisija za politički sistem, uz podsećanje da će u petak biti sednica Vlade.

„Mislim da je žalosno da se Crna Gora ovako bavi crkvom u turističkoj sezoni i u susret rastu cena. Da li neko želi da destabilizuje Crnu Goru i kome to ide u prilog, neka građani presude, to nije u korist građana. Premijer i Vlada neće podsticati tu destabilizaciju", zaključio je Abazović.