11:05

06.08.2022

11:05

06.08.2022

Agencije, Nova S

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 5:40 desila na auto-putu A4 ima poginulih i povređenih.

11:05-Kako prenose hrvatski mediji, u autobusu koji je danas sleteo sa puta u Hrvatskoj nalazili su se državljani Poljske, koji su krenuli na hodočašće u Međugorje. Prema poslednjim informacijama u nesreći je poginulo je 12 osoba, dok se još nekoliko njih nalazi u životnoj opasnosti.

Teška saobraćajna nesreća se dogodila jutros u 5.40 desila na auto-putu A4 u smeru Zagreba (između mesta Jarek Bisaski i Podvorec), poginulo je najmanje 12 ljudi.

Na licu mesta je poginulo 11 osoba poginulo, dok je još jedna osoba podlegla povredama u bolnici.

U Opštoj bolnici Varaždin održava se konferencija za novinare na kojoj je između ostalih ministar unutrašnjih poslova i načelnik Štaba civilne zaštite RH Davor Božinović koji je rekao da se na mestu nesreće nalaze hitne službe, 16 timova hitne pomoći, vatrogasci, policija i HAC.

"Dogodila se strašna saobraćajna nesreća, dobili smo informaciju od državljanke Poljske koja je bila u autobusu. 32 osobe su primljene u bolnice. Još jedna osoba koja je bolnički zbrinuta je preminula. Prema informacijama koje dobijamo, dosta je putnika s teškim povredama. Informisan je i predsednik Vlade. Imao je razgovor s poljskim premijerom i izrazio mu je saučešće, porodici i narodu Poljske. U kontaktu sam sa poljskim ambasadorom", kazao je Božinović.

8:34-Prema nezvaničnim informacijama, tešku saobraćajnu nesreću koja se jutros u 5.40 desila na auto-putu A4 u smeru Zagreba (između mesta Jarek Bisaski i Podvorec) u kojoj je poginulo je najmanje 11 ljudi, uzrokovalo je to što je vozač zaspao za volanom.

Nesreća se dogodila između mesta Jarek Bisaški i Podvorec, prenosi „Večernji list“. Angažovano je više ekipa Hitne pomoći iz Varaždinske županije i Zagreba.

„Jutarnji list“ piše da je na mestu poginulo najmanje 11 ljudi, i da su je povređeno najmanje 40 osoba, i to uglavnom lakše. Ipak, dodaju, ove nezvanične brojke možda nisu konačne.

ako još uvek nema službenih informacija o uzrocima ove nesreće kao ni o okolnostima u kojima je do nje došlo, ali neslužbeno se barata s tezom da je vozač najverovatnije zaspao za upravljačem.

Policija je na mestu događaja i sprovodi uvid, a na lokaciju su pozvane i ekipe Hitne pomoći kao i vatrogasci koji pomažu u izvlačenju unesrećenih.

7:47-Kako piše Večernji list, pozivajući se na izvor iz policije, došlo je do sletanja autobusa poljskih registracija.

Prema dosadašnjim informacijama, u ovoj nesreći je više ljudi poginulo, a veliki broj je teško povređenih.

Zbog nesreće, saobraćaj se na ovom delu puta odvija jednom trakom.