07:08

11.08.2022

07:08

11.08.2022

RTCG, Bar info

Požar koji je juče poslepodne zahvatio lokalitet kod Crvene plaže u Baru je pod kontrolom, kazao je rano jutros za portal Bar Info zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja Aco Vulević. Saobraćaj na potezu od Šušanja ka Sutomoru, koji je u nekoliko navrata bio obustavljan, kako prenosi taj portal, oko tri sata ponovo je uspostavljen jednom trakom naizmenično.

"Situacija u vezi sa požarom je 'malo relaksiranija'. Uradili smo dobar posao za sada. Napuštanja terena nema dok se ne ‘zaokruži’ cela priča. Požar i dalje bukti, ali je pod našom ozbiljnom kontrolom. Nadgledamo, svo ljudstvo je na terenu, nema opuštanja ni za tren. Jedan krak stihije koji se proširio na visoku zonu moći ćemo da ugasimo isključivo uz pomoć helikoptera koje očekujemo u ranim jutarnjim satima. Do tada će sva raspoloživa mehanizacija biti uključena, a ljudstvo budno pratiti i delovati", sa optimizmom je poručio Vulević.

Objasnio je da severozapadni krak požara (iznad plaže i ugostiteljskog objekta "Zapa") u tom momentu uspešno kontrolišu, a isto važi i za dio iznad i ispod pruge. Značajan dio ljudstva je raspoređen i u reonu Zelenog pojasa, gde vatrogasci štite kuće kojima se vatra opasno približila.

Uspostavljen drumski saobraćaj od Šušanja prema Sutomoru

Saobraćaj na potezu od Šušanja ka Sutomoru, koji je u nekoliko navrata bio obustavljan zbog velikog požara u Zelenom pojasu, ponovo je uspostavljen oko tri sata, prenosi Portal Bar info.

"Poslije nekoliko sati prekida vozila ponovo saobraćaju na ovom delu Jadranske magistrale. Saobraćaj se odvija jednom trakom naizmenično", saopštili su vatrogasci koji već desetak sati pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju koja se razbuktala iznad Crvene plaže.

Predsednik Opštine Bar Dušan Raičević kazao je sinoć da se jutros očekuje pomoć helikopterske jedinice Vojske Crne Gore.

RTCG podseća, da je požar većih razmera zahvatio juče posle podne prostor iznad Crvene plaže u mestu Črvanj, između Bara i Sutomora. Jedan vatrogasac je povređen, ali nije životno ugrožen. Više naselja su ostala bez napajanja električnom energijom.