11:56

19.08.2022

11:56

19.08.2022

Vijesti/N1

Poslanici Skupštine Crne Gore danas se, na inicijativu pet stranaka predvođenih Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Ðukanovića, izjašnjavaju o predlogu za izglasavanje nepoverenja vladi Dritana Abazovića.

Abazović je uoči sednice rekao da je Vlada Crne Gore „donela istorijske odluke“, a da će se to „tek videti“.

„Ako neko misli da treba ići u destabilizaciju, širiti mržnju prema verskim zajednicama, ne mogu da osporim to mišljenje“, kazao je Abazović.

Kako je rekao, njegova vlada radila je na promociji „građanske Crne Gore“.

„To smeta nekim opcijama koji su navikli na drugačije. Balkan je mesto gde ljudi žele da drže stvari pod tepihom, ja sam tepih okrenuo naopako. Ili ćemo ići napred ili tavoriti u mestu, o tome se raspravlja u skupštini“, kazao je Abazović.

Abazović je kazao da rekonstrukcija Vlade, ukoliko danas ne dođe do njenog pada, podrazumeva da on ostane premijer.

On je rekao da nije imao konkretne razgovore u vezi sa eventualnom rekonstrukcijom Vlade, ukoliko ona ne padne danas.

„Dok je mandat u rukama premijera građani mogu da budu mirni što se tiče borbre protiv kriminala. Momentom kad mehanizam pređe kod predsednika države odgovornost ide kod njega. Ako to žele poslanici opozicije, to je legitimno“, rekao je premijer.

Podsetimo, inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi Abazovića podnelo je 36 poslanika DPS, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca samo nekoliko sati nakon što je Abazović potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.