10:37

25.11.2022

10:37

25.11.2022

N1

Crnogorska policija otkrila je u Luci Bar veliku količinu kokaina sakrivenog u paletama za đubrivo za gljive tartufe, objavile su podgoričke Vijesti. Dnevnik, pozivajući se na albanske medije, naveo je da je droga zaplenjena juče, pošto je tovar od 400 kilograma hemijskog đubriva pomešanog sa kokainom preuzeo albanski državljanin i krenuo ka Tirani, posle čega su u okolini glavnog grada Albanije usledila hapšenja.

Droga je u Luku Bar stigla sredinom jula ove godine, ali je policija odlučila da odloži zaplenu kokaina dok se ne pojavi naručilac, odnosno do kontrole tovara, potvrdio je Vijestima doskorašnji direktor Uprave carina Crne Gore Rade Milošević, čiji su službenici otkrili sporni tovar.

Albanski državljanin je u četvrtak preuzeo pošiljku, a crnogorski i albanski policijaci su krenuli za njim ka Albaniji posle čega je na teritoriji te zemlje usledila akcija hapšenja, pišu Vijesti.

Prema navodima tog medija, u akciju praćenja i zaplene droge uključena je Specijalizovana ;američka agencija ;za borbu protiv ;droge ;i suzbijanje narkotika DEA.

Posle otkrivanja sumnjivig tovara od 20 paleta natovarenih veštačkim đubrivom, po naologu crnogorskog tužilaštva kontrolom je utvrđeno da je u džakovima rasut hemijski razložen kokain.

Policija i tužilaštvo Crne Gore se do sada nisu oglašavali povodom zaplene.

Podgorički dnevnik navodi da je naručilac tovara osoba iz Tirane i prenosi navode medija u Albaniji da je do sada u toj zemlji uhapšeno 15 osoba, za koje se sumnja da su povezani sa sumnjivom pošiljkom.

Ovo je treća zaplena veće količne kokaina otkrivenog na teritoriji Crne Gore od avgusta prošle godine.