13:47

24.03.2023

13:47

24.03.2023

kliy.ba, Danas

Albanski premijer Edi Rama rekao je da želi da se svi Albanci u Velikoj Britaniji osećaju „bezbedno” i „poštovano” nakon sastanka sa britanskim premijerom u Londonu.

Edi Rama i Riši Sunak govorili su o „zajedničkom prioritetu“ borbe protiv ilegalne imigracije i krijumčara ljudi, navodi se u zajedničkoj izjavi objavljenoj nakon sastanka u Dauning stritu, prenosi Klix.ba.

Rama je rekao da je njegova poseta „prilika da se istakne da baš kao što svi Britanci nisu Džejsm Bond ili Mr. Bin, niti su svi Albanci kriminalci i likovi iz filma Taken”.

Pre privatnih razgovora, Sunak je rekao da će razgovarati o rešavanju problema malih migrantskih brodova koji ilegalno prelaze Engleski kanal.

„Dua Lipa nije samo britanska pevačica, ona je i albanska imigrantkinja koja je došla ovde, jer su mnogi došli da grade, hrane, kuvaju i pevaju za vas. I želimo da se pobrinemo da se ova zajednica ovde oseća ne samo bezbedno, ali počastovano“, rekao je Rama tokom sastanka i dodao da su „trule jabuke zajednička meta koju treba pobediti“.