22:35

29.03.2023

22:35

29.03.2023

Danas, RTCG

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio je večeras da je uveren da će pobediti u drugom krugu izbora 2. aprila, bez obzira na to kolika će biti izlasnost, i ocenio da Srbija i Rusija nastavljaju da se mešaju u izborne procese i unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori.

Gostujući na RTCG, Đukanović je rekao da je uoči izbora bilo jasno da će se o pobedniku odlučivati u drugom krugu i da zato nije bilo neophodno „dodavati gas do daske u prvom krugu“.

Tu pre svega mislim na ljude kojima nije lako doći do biračkog mesta i zato se nisamo naprezali, ali sve što treba da dobijemo kao finalni efekat planiramo za drugi krug, kazao je Đukanović.

On je poručio da Crna Gora u nedelju ne bira između dva kandidata, nego put u budućnost i dodao da je glas za njega glas za kontinuitet.

Naveo je da njegov protivkandidat Jakov Milatović personifikuje politiku „Otvorenog Balkana“ i podsetio da je o toj inicijativi uvek govorio „kao o predvorju srpskog sveta“.

Na pitanje da li i izjavu šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana da Hrvati u Crnoj Gori treba da glasaju za njega takođe doživljava kao mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore, Đukanović je rekao da to ne smatra mešanjem, jer postupanje Srbije i Rusije ne može da se dovede u istu ravan sa izjavom hrvatskog ministra.

Da sada ja kažem da je Makron dobar ili loš kandidat u Francuskoj, teško da bi to neko mogao da smatra mešanjem u unutrašnja pitanja Francuske, kazao je Đukanović.