18:11

29.11.2019

18:11

29.11.2019

AlJazeera

Britanska policija, iz predostrožnosti, tretira incident na Londonskom mostu kao "povezan s terorizmom" te je potvrdila da je upucala jednog muškarca, prenosi Tanjug.

"U ovom trenutku, okolnosti u vezi s incidentom na Londonskom mostu i dalje nisu jasne. Ipak, iz predostrožnosti, trenutno reagujemo na ovo kao da je riječ o incidentu povezanom s terorizmom", navela je policija na Twitteru.

Prethodno je potvrđeno kako je više osoba izbodeno u blizini Londonskog mosta, a policija je navela kako je osumnjičeni zadržan u pritvoru.

"Policija je zadržala u pritvoru muškarca. Vjerujemo da je nekoliko ljudi povrijeđeno", navodi se na Twitter nalogu policije.

"Izgleda da je neko upucan", rekao je portparol policije.

Veliki incident

Britanski mediji navode da je most opkolila policija.

Novinar BBC-a rekao je da je vidio tuču grupe muškaraca na mostu.

Potom je stigla policija i ispaljeni su hici, naveo je.

Londonska Hitna služba saopštila je da je ovo označila kao "veliki incident" i da je nekoliko ekipa izašlo na lice mjesta.

Na snimcima i fotografijama objavljenim na Twitteru vidi se nekoliko policijskih vozila i autobusa na mostu i kamion koji se ispriječio preko ulice.

Oglasio se i premijer Boris Johnson, koji se zahvalio policiji i svim hitnim službama na njihovom brzom odgovoru na incident koji se dogodio na Londonskom mostu.