15:04

01.04.2020

15:04

01.04.2020

RTK, tvrain.ru.

"Ruski predsednik Vladimir Putin svakodnevno se testira da li je zaražen koronavirusom", rekao je njegov portparol Protsenko Dmitrij Peskov.

"Putina je uhvatila panika od zaraženja Kovidom-19, zbog toga što je 24. marta bio u poseti bolnici u moskovskom selu Kommunarka, gde su se lečili zaraženi", rekao je on, prenosi ruski medij tvrain.ru.

Dok je Evropska Unija optužila Rusiju da je namerno širila dezinformacije o koronavirusu, sam Putin postao "žrtva" virusa.

Putinov strah dolazi iz činjenice da je doktor koji ga je pratio u poseti 24. marta bio zaražen. Rusi su čak pokušavali da to kriju, ali vest se ipak širila. U međuvremenu, lekar Denis Pritsenko, koji se pojavio na ekranu sa Putinom, bio je primoran da na svom Fejsbuk profilu prizna da je zaražen Kovidom-19.

"Dragi prijatelji, veoma ste me dotakli svojom zabrinutošću! Da, imam pozitivan rezultat testa, ali osećam se odlično. Nalazim se u svojoj kancelariji sa svim uslovima za rad na distanci, upravljanje i lekarske savete", rekao je dr Protsenko.