23:58

26.03.2018

23:58

26.03.2018

Beta

U zgradi Mitrovačkog dvora i ispred nje povređena 32 građanina koji su se tu našli u trenutku hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

To je izjavio za Betu direktor KBC-a u Severnoj Mitrovici Milan Ivanović.

"Na odeljenju hirurgije pregledano je i zbrinuto 13 pacijenata, na očnom odeljenju 17 i na odeljenju ortopedije 2 pacijenta", rekao je Ivanović i dodao da su povređeni po njihovoj želji pušteni na kućno lečenje. 

Prema njegovim rečima, teže je povređeno petoro ljudi i to ministar za poljoprivredu vlade Kosova Nenad Rikalo, koji je zadobio povrede desnog slabinskog predela stomaka, Željko Jović koji je zadobio kontuzije palca i donjih ekstremiteta,odbio je hospitalizaciju i pored predloga da ostane na odeljenju. Ivan Milojević ima kontuziju glave i povredu oka, dok direktor Više poslovne škole Nebojša Milanović i Vladan Radenković imaju kontuziju glave. 

Milan Ivanović je bio u sali kada su upali pripadnici specijalne jedinice KP i ocenio da je to bila "ničim izazvana brutalna akcija albanskih policajaca, spremnih čak i da ubiju, imali su metke u cevima ..."