20:58

30.05.2018

20:58

30.05.2018

RTK2

U Starom Grackom, večeras oko 20 časova, desio se incident u kome je dvoje dece zadobilo opekotine nanete biber sprejom.

Za RTK2 je događaj prepričao Milivoje Matović.

"Šetao sam po selu i video kako policija nailazi. Video sam i moju snahu, majku i komšinicu sa decom kako se raspravljaju sa jednim Albancem iz sela. Ja sam prišao da vidim o čemu se radi, u međuvremenu je naišao i moj brat. Taj Albanac koji je napravio incident, a čiji je otac policajac, komandir stanice, ispred policajca je pesnicom udario mog brata. Brat je u samoodbrani nasrnuo na njega, ja sam prišao da pomognem i zaštitim brata kao što bi svako uradio", navodi Milivoje Matović.

Matović je rekao da mu je policajac zatim sa nekih dvadeset santimetara ispskao biber sprej u oči.

"Počeo sam da se gušim, a tom prilikom je sprej zahvatio i bratanca koji ima 5 meseci i bratanicu koja ima 5 godina. Nakon toga nas je komšija dovezao u hitnu pomoć gde nam je ukazana pomoć. Brat je priveden u policijsku stanicu i još uvek se tamo nalazi“, rekao je Milivoje Matović

Služba Hitne medicinske pomoći je reagovala, povređenoj deci i ženi je ukazana prva pomoć. 

"Oko 20:20 časova troje povređenih iz Starog Grackog doveženo je svojim vozilom u službu Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu,navodeći da je došlo do konflikta među mladićima u selu Staro Gracko, onda je intervenisala Kosovska policija, koja je koristila biber sprej, od kog je opekotine u predelu očiju i vrata zadobio dečko (1994), kao i majka (1965) i beba (2017), koja je prošla sa blagim opekotinama očiju. Pružena im je adekvatna pomoć i njihovo trenutno stanje je stabilno", izjavio je dežurni lekar u Hitnoj pomoći Marjan Madić za RTK2.

Staro Gracko je naselje u opštini Lipljan, a šira javnost za njega je čula kada su pre 19 godina, 23. jula albanski teroristi ubili 14 žetelaca na njivama.