15:05

24.05.2019

15:05

24.05.2019

Saopštenje, RTK2

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić u pratnji zamenika Jetona Eminija, posetila je farmera Gezima Zeku u opštini Uroševac, gde su pažljivo pratili uslove u kojima farmer razvija  poljoprivredne aktivnosti, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Kako se navodi ministarka Živić ih je detaljnije informisala o Programu za direktna plaćanja i Programu poljoprivrede i ruralnog razvoja MPŠRR za ovu godinu i pozvala da se prijave u ovim programima kroz koje će proširiti podršku za mnoge sektore poljoprivrede, a time i uticajem za otvaranje novih radnih mesta.

Ona je naglasila da institucionalna podrška neće nedostajati da im se pruže još veće mogućnosti da prošire svoje poljoprivredne aktivnosti kroz investicione grantove.

Farmer Gezim Zeka, koji se bavi sektorom živine-peradi i na svojoj farmi ima 2400 kokošaka, pokazao je da se razvoj ove aktivnosti proširio iz godine u godinu. On je naglasio da je podrška ovom sektoru neophodna.

Inače, MPŠRR tokom ove nedelje otvorila period za prijavu projekata za poljoprivredu i ruralni razvoj, sa fondom od oko 20 miliona evra.