16:43

24.05.2019

16:43

24.05.2019

Marija Stanojković, RTK2

Skupštinska Komisija za nadgledanje javnih finansija je razmatrala izveštaj revizora o finansijskim izveštajima političkih stranaka za 2017. godinu.

Direktor revizorske kuće "Revizija i nalog" Imer Šatri nije imao reči hvale za finansijske izveštaje pojedinih političkih stranaka.

"Neke od političkih partija nikada nisu objavile svoje finansijske izveštaje. Svaka revizija sprovodi se pod različitim pritiscima, ti pritisci se odnose na računovodstvo pojedinih stranaka koje se ne pridržavaju standarda i zakonskih uslova", rekao je on.

Šatri dodaje da je glavni problem političkih partija na Kosovu  deficit ovlašćenih računovođa, pa i kada su angažovani posao ne obavljaju profesionalno.

"Političke partije nisu angažovale profesionalne računovođe. Osoblje je neprofesionalno, i kao takvo ne može da se bavi finsijskim izveštajima stranaka. Političke stranke ne objavljuju izveštaje o podršci ili finansiranju predizbornih kampanja. Političke partije su netransparentne prilikom predstavljanja finansijskih izveštaja", kazao je Šatri.

Poslanika Samoopredeljenja Valjona Ramadanija je zanimao revizorski izveštaj o Srpskoj listi, čiji finansijski izveštaj je Imer Šatri ocenio kao transparentan, uz dostavljanje svih potrebnih podataka.