14:16

25.05.2019

14:16

25.05.2019

KoSSev

Policijski inspektorat Kosova pokrenuo je krivični postupak i preporučio Kosovskoj policiji da suspenduje pet policajaca iz policijske stanice u Leposaviću do kraja istrage zbog summnje da su maloletniku iz Leposavića 18. maja usled prekomerne upotrebe sile naneli telesne povrede.

Kosovska policija 18.05. u 04:04 obaveštena je od strane Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici da su primili lice – maloletnog kosovskog Srbina R. N. (2001) „koji je zadobio povrede u tuči“.

Patrola regiona Sever otišla je do bolnice i dovela lice koje je u prisustvu roditelja dalo izjavu. Roditelji su se žalili na postupanje policije, potvrđeno je za KoSSev iz policije regiona Sever.

Međutim, kako je KoSSev nezvanično saznao, ovom maloletniku bile su nanete telesne povrede u policijskoj stanici u Leposaviću, od strane istražnih policajaca.

„Policijski inspektorat Kosova je 18.05.2019. godine obavešten od strane policije odnosno Regionalne direkcije Severne Mitrovice u vezi sa žalbom građanina (maloletnika) iz Leposavića, koji se žalio na prekoračenje policijskih ovlašćenja, odnosno zlostavljanja od strane policijskih službenika“, navodi se u saopštenju PIK-a.

Poručuju da je nakon primljene žalbe pokrenuta istraga kao i da su pronađeni „razni dokazi koji mogu pomoći u rešavanju ovog slučaja“.

Nakon prikupljanja informacija od istražitelja u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, Policijski inspektorat je pokrenuo krivični postupak u ovom predmetu zbog sumnje da je počinjeno krivično delo „Zlostavljanje u vršenju službene dužnosti ili javnih ovlašćenja“ i „Nanošenje lakih telesnih povreda“, navodi se u saopštenju PIK-a.

PIK je preporučio Kosovskoj policiji da suspenduje pet policajaca koji rade u policijskoj stanici u Leposaviću do kraja istrage.