22:12

11.06.2019

22:12

11.06.2019

Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će sastanka u Parizu biti i naglasila da takse koje je Priština uvela na srpsku robu štete svima, jer nestabilnost u regionu znači i nestabilnost u Evropi.

„Nadam se da će sastanka biti, Beograd je spreman za dijalog, spreman za kompromis, Beograd u to ulazi iskrenih namera”, rekla je ona.

Kako je dodala, nada se da će i Priština shvatiti da takse nisu nešto što pripada 21. veku, da to što sprečavaju slobodan protok roba, slobodno kretanje ljudi - "da nas sve to vodi sve dalje ne samo od dijaloga, već i od standarda koji danas moraju biti neupitni".

„Pozivam ih još jednom da razmisle, da ovo nikome ne ide u prilog, da šteti svima- Beogradu, Prištini, regionu i Evropi. Jer, nestabilnost u našem regionu znači nestabilnost u Evropi”, rekla je Brnabić.

Povodom izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da ako ne bude sastanka za to neće biti kriva Priština, već Beograd, ona kaže:

„To je za mene indikativno, jer ako osećate potrebu da govorite da niste krivi, onda verovatno osećate pritisak svih da ste upravo vi krivi za to što možda neće biti održan taj sastanak”.