11:29

12.06.2019

11:29

12.06.2019

RTK

Bojan Dimić, jedan od direktora Bezbednosne informativne agencije (BIA) Srbije, pretio je američkom predsedniku Bilu Klintonu, piše RTK.

Dimić, poznat kao rusofil, pretio je otvoreno na Fejsbuk profilu bivšem predsedniku SAD, povodom 20. godišnjice pobede NATO-a i OVK nad srpskim oružanim snagama i bivšoj SRJ Slobodana Miloševića.

Njegov post ilustrovan je slikom zahvalnosti iz zgrade Vlade Republike Kosovo na nekoliko jezika.

"Zahvalnost bivšem američkom predsedniku Bilu Klintonu, koji je upravo sleteo na prištinski aerodrom. Albanci su mu zahvalni za slobodu, Srbe je oterao sa Kosova, vreme će pokazati da li će ovaj čovek imati ključnu ulogu u nekom objektivnom istorijskom suđenju NATO agresije na SRJ", napisao je Dimić na Fejsbuku.

Inače, Bojan Dimić je Srbin koji je odrastao u Prištini, imao je brojne optužbe od strane srpske štampe za mnoge zloupotrebe i umešanost u krivična dela. U okviru srpske službe, on rukovodi direkcijom za terorizam i organizovani kriminal.

Istovremeno je i direktor beogradskog fudbalskog kluba "Crvena zvezda", poznatog po vođstvu srpskih kriminalaca, kao što je bio Željko Ražnatović-Arkan, suprug srpske pevačice Cece.