18:30

12.07.2019

18:30

12.07.2019

Milan Milićević, RTK2

U prisustvu velikog broja meštana i političkih predstavnika Srba sa Kosova, hotel “Rajska banja” u Banjskoj su zajedno otvorili direktor kancelarije Vlade Srbije za KiM, Marko Đurić i predsednik privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević.

“Pozivam celu Srbiju, sve naše građane koji vole prirodu, sve ljude koji žele da vide lepote severa KiM, koji žele da se upoznaju sa našim kulturnim blagom i istorijskim nasleđem koji žele da uživaju u vodi visokog kvaliteta i temperature i leti i zimi da posete Banjsku”, rekao je direktor kancelarije Vlade Srbije za KiM, Marko Đurić. 

Predsednik Opštine Zvečan Vučina Janković je istakao da će otvaranje hotela u sklopu kompleksa “Rajska banja” omogućiti otvaranje novih radnih mesta.

“Ovaj objekat ima višestruki značaj. Ne samo u infrastrukturnom smislu što će ulepšati ovaj ovde prostor, nego i u tom ekonomskom smislu i sasvim sigurno će naši građani naći neka nova radna mesta ovde”.

"Novi hotel u kompleksu “Rajska banja” ima 14 soba, u čijem sklopu su otvoreni i zatvoreni bazeni. U neposrednoj blizini je i manastir Banjska iz 14. veka koji će doprineti većem broju posetilaca", rekao je predsednik Privremenog organa opštine Zvečan, Ivan Todosijević.

“Izuzetno sam srećan i zadovoljan. Danas kada na veliki praznik Petrovdan, Opština Zvečan proslavlja 28 godina svog rada i postojanja, dešava se nešto zaista lepo u banji je otvoren vizitorski centar”.

U izgradnju kompleksa ‘’Rajska Banja’’ Vlada Srbije je uložila 300 miliona dinara.