15:58

25.07.2019

15:58

25.07.2019

RTK

"Novinarka redakcije ruske agencije Vladimira Putina “Sputnik” u Srbiji, Brankica Ristić, poznata po pisanju dezinformacija za Kosovo, sada se nalazi u dubokoj depresiji", piše RTK.

Dugo vremena živi u siromaštvu, a prihodi koje dobija kao novinar nisu dovoljni da izađe iz ove situacije. Sada, novinarka Ristić, koja je nekoliko puta posetila Kosovo, objavila je na svom Facebook profilu: "Kad nemaš nikoga. Ne trebaš nikome, a sam sebi si nebitan, da li onda postojiš?".

Putinova novinarka u Srbiji, sudeći po fotografijama na Facebook-u, živi težak život. Njeni ekonomski uslovi su izuzetno teški i odavno se suočava sa zdravstvenim problemima i demoralizacijom.

Brankica Ristić nije udata, a pre 2 godine izgubila je i dva člana porodice: majku i brata. Sada pati od hipertenzije i poznato je da su novinari Sputnika dodatno radno angažovani. Sputnik nema toliko novinara u svojoj redakciji i to malo ljudi treba da radi puno.

Ona je u "Sputniku" angažovana od 2015. godine i po svemu sudeći ima minimalne prihode. Poznata je po klevetanju u svojim pisanjima o Kosovu, a takođe je poznata po niskom obrazovnom i profesionalnom nivou, navodi RTK.

Novinari Sputnika se već duže vreme ne plaćaju kao ranije. Mnogi novinari u Srbiji su u početku privučeni da rade u ovoj ruskoj novinskoj agenciji, ali sada se situacija promenila, a Brankica je jedna od retkih koja govori o njenom stanju.

Sputnik Srbija prolazi kroz tešku fazu. Kako je "RTK" izveštavao krajem juna, ova redakcija je nenamerno otkrila veliki skandal sa nestankom dokumenata bivšeg ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Čepurina. U međuvremenu, pisanje RTK-a objavilo je niz medija u Srbiji, na šta je reagovala i glavna i odgovorna urednica Sputnik-a Ljubinka Milinčić.