16:51

10.09.2019

16:51

10.09.2019

Tijana Danić, RTK2

Glavni tehničar u Internoj klinici u Lapljem Selu Slađana Đokić suspendovana je sa posla na tri meseca, zbog političkog angažmana njene ćerke u Samostalnoj liberalnoj stranci, izneo je tvrdnje lider ove stranke Slobodan Petrović na današnjoj konferenciji za medije ispred KBC-a u Gračanici, ošto osudivši čin direktora ove zdravstvene ustanove.

Ispred KBC-a Priština u Gračanici okupile su se pristalice SLS-a kako bi ukazale na nepravdu koja je učinjena Slađani Đokić, koja gotovo 30 godina obavlja posao zdravstvenog radnika. Slađana navodi da je suspendovana odlukom direktora KBC-a Bratislava Lazića, jer svoju ćerku nije htela da ubedi da istupi iz Samostalne liberalne stranke što je, navodi, od nje zatražio.

„U obrazloženju mog otkaznog rešenja piše jedna velika laž, a to je da ja nisam savestan radnik. Ujutru sam imala razgovor sa direktorom Bratislavom Lazićem, dugo smo pričali i nikakav dogovor nismo postigli jer je on tražio da utičem na moju ćerku Sandru Đokić, koja ima 30 godina, da se povuče sa liste SLS-a, da ne bude kandidat za poslanika i da nikakav drugi dogovor ne dolazi u obzir, smatraću se kolaterarnom štetom i odmah mi je rekao da ću dobiti otkazno rešenje. Jutros mi je administrativna služba, a ne on, uručila rešenje o suspenziji na tri meseca, a naglašavaju da će posle toga videće šta će“, tvrdi Slađana Đokić, Gl. Tehničar u Internoj klinici u Lapljem Selu. 

Sandra Đokić ,član SLS-a i kandidat za poslanika ove stranke, obratila se saopštenjem rukovodiocima zdravstvenih i obrazovanih institucija, u kome navodi da je Slađana suspendovana zbog ćerkinog političkog opredeljenja.

„Imajte na umu da sve u životu prođe, a proćiće i ovi predstojeći izbori, kada ćete morati da pogledate u oči svoje kolege koje šikanirate ili to planirate da radite, a moraćete nekad i svojoj deci da objasnite zašto ste to uradili. Budite sigurni da to što radite ili planirate da radite, ne samo da je pogrešno, već i pogubno za vaše građane kao i za vas same“, kaže Sandra Đokić. 

Članovi SLS -a su podsetili zdravstvene radnike na Hipokratovu zakletvu, dok je lider SLS-a izjavio da na ovaj način nije ostala bez hleba samo jedna porodica, već se tako otvara put za iseljavanje sa Kosova.

„Mi smo ovde hteli da pokažemo razliku između nas i njih, kad kažem nas, mislim na narod i te uljeze koji su ušli u naš narod i piju mu krv svakog dana. Došlo je vreme da se odvoji žito od kukolja. Evo danas, taj Lazić, ta ljudina koja je ovo uradila, trenutno je u Beogradu, nije imao hrabrosti ni da to uruči“, naveo je lider SLS-a.

Slađani Đokić se obratila i sindikatu, za koji tvrdi da je upoznat sa njenim radom, bez mrlje u dosadašnjem dosijeu, zbog čega obrazloženje razloga o suspenziji doživljava kao uvredu časti.