21:23

18.09.2019

21:23

18.09.2019

RTK

Predsednik Inicijative (NISMA) i istovremeno kandidat za premijera na izborima 6. oktobra, iz koalicije NISMA-AKR-PD, Fatmir Ljimaj je u emisiji "Debat" na RTK1 odgovarajući na pitanja analitičara naglasio da njegova partija ima velike zasluge što se za oktobarske izbore odvija zanimljiva i ravnopravna trka.

"U prošlosti partije su predstavljale ciljeve, sada je to realna prilika i za građane, jer se kandidati za premijera direktno suočavaju sa građanima i objašnjavaju šta su njihovi ciljevi", rekao je Ljimaj.

Prema njegovim rečima, ako bi Inicijativa (NISMA) otišla u jednu od grupa ili političkih partija onda bi izborna trka bila zatvorena i pobeda te grupe bila bi sigurna.

"Ocenio sam da je važan trenutak da se svim političkim grupama pruži mogućnost da se podjednako suoče sa građanima. Sada je prilika i mislim da je Inicijativa (NISMA) napravila izuzetan doprinos da imamo trku koju imamo danas, vrlo ravnopravnu i zanimljivu, kao priliku da kroz angažovanje i predstavljanje svojih programa svaki kandidat za premijera ili politička partija ima mogućnost da sutra bude u korist institucija u zemlji", dodao je Ljimaj.