11:12

19.09.2019

11:12

19.09.2019

KoSSev

Predsedništvo Nezavisnog sindikata železnica „Trainkos“, najavilo je da će sutra od 05:00 svi vozovi na Kosovu prestati sa radom, uključujući i teretne i putničke vozove, javljaju kosovski mediji. Ova odluka doneta je, kako je saopšteno iz ovog sindikata, zbog „nepravednog“ hapšenja mašinovođe, a nakon što se dogodila nesreća sa smrtnim ishodom kada je maloletnicu koja je prelazila prugu udario voz.

Navode da prilikom hapšenja ovog mašinovođe koji je upravaljo vozom na relaciji Peć – Priština, nisu poštovani Zakon o železnicama Kosova i administrativna uputstva.

Od kosovske vlade, Ministarstva infrastrukture, Ministarstva ekonomskog razvoja i Ministarstva unutrašnjih poslova, zahtevaju da što pre puste njihovog kolegu.

Dodaju da će tek tada vozovi ponovo naći na šinama.

Podsetimo, ovog utorka u jutarnjim časovima, kako su javili kosovski mediji, preminula je maloletna devojčica kada ju je udario voz, javili su kosovski mediji.

Dan kasnije, u saopštenju poslatom medijima oglasila se Kosovska policija, navodeći da je do nesreće došlo kada je „devojka albanske nacionalnosti, prelazila prugu“, te da je zatim uhapšen mašinovođa koji je upravljao ovim vozom.

Ostale detalje o ovom slučaju Kosovska policija nije saopštila.