15:31

03.10.2019

15:31

03.10.2019

RTK2

U Severnoj Mitrovici je održana završna konvencija Srpske liste, sa koje je poručeno da će i dalje raditi na opstanku Srba na Kosovu i očuvanju jakih veza sa Srbijom.

U prepunoj mitrovičkoj hali okupljenima su se najpre obratili kandidati Srpske liste za poslanike.

“Ovo je borba za opstanak nas Srba na Kosovu i Metohiji, s tim se ne igra i ne samo to, s tim se nikako ne kocka.Ovo je naša budućnost i zato 6.oktobra izađimo svi, u što većem broju i pokažimo Prištini, pokažimo Međunarodnoj zajednici našu slogu i jedinstvo”, rekla je kandidat Srpske liste za poslanika u Skupštini Kosova Miljana Nikolić.

“U nedelju, 6. oktobra, ne birate tamo neke poslanike, birate vojnike koji će braniti budućnost vas i vaše dece, koji će braniti i čuvati pupčanu vrpcu koja spaja našu državu Srbiju i nas Srbe na Kosovu i Metohiji, poručio je kandidat ove liste za poslanika Igor Simić.

Simpatizerima Srpske liste, pristiglim iz svih delova Kosova, obratili su se i funkcioneri Srpske koji su rekli da borba za opstanak nikada nije bila laka, ali da je sada trenutak da odluče da li žele ili ne žele da žive ovde.

“Pravi odgovor na to pitanje će biti 6.oktobra, kada referendumski treba da izađemo i glasamo za broj 135, glasamo za Srpsku listu, glasamo za opstanak, glasamo za život, glasamo za našu državu Srbiju”, naglasio je između ostalog  potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić.

“6.oktobra mi polažemo najteži ispit, a to je ispit srpskog jedinstva i srpske sloge i uveren sam da ćemo ga 6.oktobra položiti”, izjavio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Na skupu u Severnoj Mitrovici govorio je i član predsedništva Srpske liste Srđan Popović, a pročitano je i pismo podrške srpskog člana predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.