21:04

15.10.2019

21:04

15.10.2019

RTK2

Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posetu novog ambasadora Kosova u Crnoj Gori Iljbera Hisu, navodi se na sajtu skupštine Crne Gore.

Brajović je čestitajući stupanje na dužnost ambasadoru, ocenio da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski i da Kosovo i Crna Gora dele zajedničku evropsku i evroatlantsku perspektivu koja doprinosi stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Kako se navodi, Brajović je izrazio želju da pokazana izborna volja građana na prevremenim parlamentarnim izborima bude osnov daljih reformskih procesa, uz očekivanje da će nakon formiranja nove vlade pregovori sa Srbijom biti intenzivirani.

Govoreći o evropskoj integraciji, Brajović je istakao da Crna Gora kao lider u ovom procesu ostaje otvorena za razmenu informacija i prenos znanja i iskustava. U tom kontekstu, istakao značaj potpisivanja Sporazuma o saradnji između Crne Gore i Kosova u kontekstu pristupanja EU, od marta 2019.

Ambasador Hisa je izrazio zahvalnost za podršku koju je Crna Gora ukazala Kosovu, posebno u oblasti EU integracije.

Sagovornici su istakli važnost daljeg snaženja parlamentarnih odnosa, što je dobra osnova za dalje jačanje ekonomske saradnje.