11:06

02.11.2019

11:06

02.11.2019

Julka Pejović, redakcija na crnogorskom jeziku

Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini, prof. dr Musa Selimi uručio je plaketu dekanu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore dr Stevu Popoviću za podršku u razvoju, promociju i afirmaciju Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini obilježeno je juče 40 godina postojanja, a svečanosti u hotelu „Sirius“ u Prištini, pored dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, prisustvovao je i predsjednik Upravnog odbora UCG, prof. dr Duško Bjelica, kao i niz zaslužnih nastavnika, naučnika i vannastavnog osoblja koji su ostavili traga u prethodnih četrdeset godina postojanja navedene visokoškolske ustanove, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore.

"Veliko je zadovoljstvo kada dobijete priznanje izvan granica svoje države“, ističe sa ponosom Popović, i dodaje da „na taj način dobijate potvrdu koja svjedoči o pozitivnim rezultatima vašeg tima i institucije koju predstavljate“.

Popović dalje ističe da je zvanična saradnja sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini uspostavljena 2017. godine, kada su se zvanične delegacije oba fakulteta sastale u Nikšiću i potpisale sporazum o budućoj saradnji. Pored toga, on ističe da značajan broj saradnika u nastavi zaposlenih na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini, pohađa doktorske studije u Nikšiću, tako da ne bi trebalo brinuti za dalju saradnju, budući da su dolazeće generacije mnogo bolje povezane, u naučnom smislu, nego što slučaj bio ranije.

U vrijeme proslave 40. rođendana, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini je organizovao i dvodnevnu naučnu konferenciju pod nazivom „2nd Scientific Conference for Physical Education, Sport and Health“.