21:14

18.11.2019

21:14

18.11.2019

Radio Kontakt Plus

Završetak radova na hladnjači za otkup voća za sve proizvođače iz srpskih sredina na Kosovu, početak izgradnje deset stambenih zgrada i gradskog stadiona u Severnoj Mitrovici, najavio je danas Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog opštinskog organa.

Spirić je danas obišao radove na deonici “Česmin lug” i tom prilikom izjavio da će hladnjača uskoro biti završena.

„Pristupni put se završava. Izvode se radovi na hladnjači, koja ima za cilj da kroz preduzeće ‘Metoh’ profunkcioniše i bude centar otkupa voća za sve proizvođaće iz srpskih sredina na prostoru Kosova“.

Inače, 23.640.000 dinara je izdvojeno za izgradnju magacinskog prostora i hladnjače.

U sklopu ovog projekta, čija je ukupna vrednost 166 miliona dinara, radiće se i veza puta Raška - Mitrovica kao i most u neposrednoj blizini “Dudinog krša”, a za sve to je prema Spirićevim rečima u toku priprema tenderske dokumentacije.

Spirić je najavio i izgradnju 10 stambenih zgrada u 2020. godini.

„To je jasan pokazatelj da Srbija ne odustaje od pružanja pomoći srpskom narodu, ne samo u našem gradu nego na čitavom Kosovu“. 

Dodao je i da su u toku pripremni radovi, tj. raščišćavanje terena za izgradnju gradskog stadiona, kao i da su sredstva za taj projekat obezbeđena u iznosu od 150 miliona dinara.

Sredstva za sve navedene projekte, prema Spirićevim rečima, izdvojena su od strane Kancelarije za KiM, a sve u okviru sveobuhvatne pomoći srpskom narodu na Kosovu.