22:12

19.11.2019

22:12

19.11.2019

RTK

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri rekao je da ne postoji nikakav zastoj u izgradnji političke saradnje sa pokretom Samoopredeljenje.

Haziri je dodao da su do sada postigli sporazum u nekim sektorima, ali kako je rekao sastanci između DSK i Samoopredeljenja nisu u zastoju, prenosi Klan Kosova.

"Nema zastoja i oklevanja u pogledu budućnosti izgradnje koalicije DSK i Samoopredeljenja. Puno toga je postignuto, kao u ekonomiji, zdravstvu i tercijarnim sektorima politike".

"Naši sastanci se odvijaju prema kalendaru i nema kašnjenja. Jedino odlaganje je usledilo zbog ponovnog prebrojavanja glasova od strane CIK", rekao je Haziri.

Haziri je u emisiji Info Magazin rekao da DSK odbija da sarađuje sa drugim partijama u vezi sa formiranjem vlade.

"DSK ima mogućnost stvaranja koalicije sa pokretom "Samoopredeljenje". Ne prihvata saradnju sa drugim partijama”.

"Do sada su u Skupštini ove partije koje jesu i nemamo nerealna očekivanja. U slučaju da bi i NISMA i AKR mogli da imaju mandate, mi ćemo imati nove političke okolnosti. Pitanja vezana za deljenje odgovornosti će se razmatrati pre poslednjeg koraka. Ali nismo još stigli do toga", rekao je on.

"Mi želimo da razjasnimo pitanja koja mogu da izazovu problem usput. Dobro je eliminisati sve neizvesnosti, uključujući i ulogu predsednika, pošto DSK vidi ovo partnerstvo kao 4 +. Mi radimo na mandatu, ali iza tog mandata vidimo mogućnosti", rekao je Haziri.