18:52

05.12.2019

18:52

05.12.2019

RTK

Potpredsednica DSK Vjosa Osmani, je posle sastanka koji je sazvao Isa Mustafa sa potpredsednicima partije, rekla da je koalicija sa Samoopredeljenjem istorijski trenutak koji građani žele.

"To je bio naš prvi sastanak, nakon potvrđivanja rezultata izbora i za sve poslanike bilo onih koji su poslanici već nekoliko mandata, ili za one koji su po prvi put. Potpuno je normalno da partije održe sastanke sa svojim poslanicima. Razmotrili smo procedure koje nas očekuju u Skupštini, naravno da smo razgovarali o izazovima koji čekaju buduće institucije", rekla je Osmani.

Ona je rekla da je tokom sastanka takođe razgovarano o napretku razgovora sa pokretom Samoopredeljenje.

"Optimisti smo da u duhu saradnje možemo postići dobar dogovor, uravnotežen sporazum. Važno je da u istorijskom trenutku kada su građani dokazali da zaista žele promene i da žele ovu promenu putem koalicije PS-DSK, na dvema stranama je da stvore atmosferu u kojoj se debata odvija u okruženju uzajamnog poštovanja i to je neophodno. Takođe je neophodno da se zaustave kampanje linča, jer one nikome ne pomažu i udaljavaju nas sa važnog puta koji bi trebalo da se okonča sporazumom", rekla je ona.

Osmani je kazala da su zainteresovani za dugoročnu saradnju sa pokretom Samoopredeljenje.

"Zainteresovani smo da vlada bude uspešna i biće uspešna ako radimo zajedno. Verujem da će sastanak biti održan što je pre moguće, ali nemamo tačan datum. Pokret Samoopredeljenje kao pobednik obično preuzima inicijativu za sastanak tako da očekujemo poziv, neophodno je stvoriti atmosferu međusobnog poštovanja i eliminisati bilo kakve kampanje linča", rekla je ona.

Pokret Samoopredeljenje i DSK su do sada održali nekoliko sastanaka, gde su uskladili većinu vladinih programa.